mandag 8. juni 2009

Lesbiske par og graviditet, start til slutt

Hvorfor det er så mange her i landet som mener at lesbiske og homofile par ikke bør få lov å få barn skjønner jeg ikke
Jeg er selv lesbisk og derfor vil dette innlegget handle om lesbiske par og graviditet fra start til slutt ;D

Lesbiske par kan velge enten om de faktisk vil bli gravide på den naturlige måten, asso ved å trekke inn en av det motsatte kjønn for å gjøre det som man "skal" gjøre det
Eller om man vil ha assistert befruktning, også kjent som kunstig befruktning


Kunstig befruktning
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Kunstig befruktning vil si befruktning hos organismer hvor mennesket griper inn slik at prosessen ikke skjer på vanlig naturlig måte.

Kunstig befruktning i form av inseminasjon har vært praktisert lenge på husdyr og er meget vanlig for mange bønder i dag.

I de siste tiårene har man også blitt i stand til å utføre prøverørsbefruktning.

Kunstig befruktning på mennesker kalles assistert befruktning og skjer vanligvis dersom partene ikke er i stand til å få barn.


Typiske motargumenter man møter og svar på dem:

Det er ikke en menneskerett å få barn!

· Det er en menneskerett å bli behandlet på like vilkår som alle andre. Retten til assistert befruktning handler ikke om en ?rett? til å få barn, men en rett til å bli vurdert på samme vilkår som alle andre.· Alle bør få mulighet til å ha de trygge rammene rundt assistert befruktning som det offentlige helsevesenet kan sikre.

Barn har best av å vokse opp med en far og en mor!

· Assistert befruktning bør innebære trygge forhold for barn ved at juridisk foreldreskap foreligger allerede fra fødsel.

· Det er et faktum at homofile og lesbiske får barn og at de er svært ønsket.· Entydig forskning viser at barn av homofile foreldre greier seg like bra som andre.
Det kan blant annet vises til artikkelen ?Barn med homosexuella föräldrar? referert i SOU 2000:10 Del B.

· Familiestrukturene er i endring, og mange barn vokser opp i familier som ikke passer inn i det tradisjonelle kjernefamiliebegrepet.

· Mange barn vokser allerede opp med homofile foreldre.

Assistert befruktning innebærer en ?sykeliggjøring? av lesbiske kvinner

· Heterofile kvinner behøver ingen diagnose for å få hjelp til å bli gravide. Forsøk med inseminasjon og stimulering med hormoner blir gjerne bli satt i gang på bakgrunn av at kvinnen selv forteller at hun har prøvd å bli gravid i over et år. Derfor er det ikke en diagnose som settes på lesbiske kvinner ved at de får samme muligheten.

· Samtidig gir dagens regelverk ikke assistanse til en lesbisk kvinne som faktisk har en diagnose som gjør det vanskelig for henne å bli gravid.

Hvordan kan vi forsvare kostnadene til assistert befruktning til lesbiske par, så lenge vi har korridorpasienter og ventelister på alle landets sykehus?

· Retten til assistert befruktning handler ikke om kostbare særordninger. Vi ønsker at lesbiske par gis tilgang til de samme tilbud innen helsevesenet som heterofile. Å nekte det er diskriminering.

· Å tilby assistert befruktning til lesbiske er ikke nødvendigvis kostbart. Det er riktig at prøverørsbehandling (IVF) er en kostbar prosess. Denne framgangsmåten brukes når en kvinne ikke er i stand til å få egget befruktet i sin egen livmor. De aller fleste lesbiske kvinner vil kunne bli gravide på ?vanlig? måte, ved inseminasjon. Dette er en enkel prosess som ved klinikker i København utføres for om lag kr 4000. Insemineringen kan utføres uten legehjelp av jordmor eller annen helsefaglig person med spesiale innen fertilitet.

Det er alstå mange argumenter fra de som mener dette er feil, men det er jo gode svar på de, argumentene over er funnet på llh sine hjemmesider

Selv vet jeg ikke hvordan jeg skal bli gravid, men i allefall ikke på "gamle gode måten"
Regner med det enten blir prøverørsbefruktning eller via en annen måte, er ikke helt sikker på hvordan det blir ennå men finner nå ut av det når den tid kommer regner jeg med
Foreløpig er dette en ganske dyr prosess men jeg skal gjennom den en gang! ;D

Selv om jeg nå bare er 18 år så vil jeg ha mitt første barn innen 5-6 år er omme, jeg har tenkt på dette lenge, og jeg vet hva jeg vil... men om det blir sånn vet man jo aldri...

Ingen kommentarer: